Yaş Gruplarımız
-
Her yaş grubunun programı o yaşın ihtiyacına göre hazırlanmakta ve çocuklar kendi yaş grupları ile birlikte sınıf ve atölye etkinliklerine katılmaktadırlar.
Oyun Grubumuz
Oyun çocukların en önemli öğrenme modellerinden biridir. Çocuk oynadığı oyunlarla insan ilişkilerini öğrenmenin yanı sıra renk, sayı, şekil gibi somut kavramları da oyunlar eşliğinde öğrenir. Dil gelişimlerini artırmak amacıyla hikaye, kukla, parmak oyunları gibi bir çok aktivite yapılır.
Oyun grubu etkinlikleri 10:00-12:00 saatleri arasındadır.
3+ Yaş Grubumuz
Bu yaş, çocuğun kişiliğinin ana hatlarının oluşması sebebiyle önemli bir yaş dilimidir.
Daha bağımsız hareket etme kabiliyetleri artan bu yaştaki çocuklar dokunmak, tatmak, koklamak, duymak ve eşyaları kendileri incelemek isterler.
Bu yaş grubu çocukları oyunlarla, yaşayarak öğrenmeye açıktırlar. Oyun çocukların öz bakım becerilerini geliştirmelerine yardımcı olduğu kadar onların bağımsızlıklarını da teşvik eder Çocuklar akademik etkinlikler ile konuşma dilini geliştirirken oyun alanındaki materyalleri nasıl kullanacakları, onlarla neler yapacakları ve kendi ihtiyaçlarını nasıl karşılayacakları konusunda öğretmenleri tarafından desteklenirler.
4+ Yaş Grubumuz
Bu yaş grubuna, müzik, sanat, beden eğitimi, hikâye zamanı ve oyun alanlarında kendilerini ifade etme imkanı sunulur. Akademik etkinlikler, drama, bahçe oyunları, müzik, jimnastik, bloklar ve fen bilimleri, geçirdikleri günün önemli bir parçasını oluşturur.
Öğretmenler çocukların bilişsel, fiziksel ve sosyal-duygusal gelişimlerini en iyi şekilde karşılamak için onların bu öğrenim sürecini heyecan verici aktivitelerle desteklerler.
5+ Yaş Grubumuz
Yaş grubunun ihtiyaçlarına göre hazırlanan öğrenme merkezlerinde gerçek, işlevsel, günlük kullanılan nesnelerle, doğal ve artık materyalleri değişik şekillerde birçok araç gereç kullanarak inceler, bu sayede kendilerini geliştirecek bir çok yeni beceri kazanırlar.
Gelişmiş, çağdaş öğrenme modellerinin yer aldığı akademik programımız ile desteklenen çocuklarımız, temel eğitim programına doğru ve uygun şekilde hazırlanırlar.
Türkçe, matematik, İngilizce, fen ve doğa, çizgi çalışmaları, okuma yazmaya hazırlık çalışmalarını içeren etkinlikler ile temel eğitime hazırlık programı uygulanır. Sürekli hareket halinde olan bu yaş grubu gittikçe daha bağımsız hale gelmektedir.
Oyunlar, müzik, dans, atlama, dengede durma gibi eğlendirici fiziki aktiviteler ile koordinasyon becerilerinin gelişmesine katkı sunulur.
Hikayeler, şiirler, şarkılar, bireysel ve grup tartışmalarıyla dil becerilerinin gelişiminin desteklendiği bu yaş grubu çocuklarda bulundukları çevreyi ve ilgilerini çeken şeyleri keşfetmeleri için olanak tanınır.
Tam gün programının uygulandığı bu grupta okuldan maksimum seviyede yarar sağlanabilmesi için okul kurallarına uyum önem kazanır.
Okula geliş-gidiş saatleri, okul çalışmalarının evde de desteklenmesi gibi konularda ailelerin desteği önemlidir.